Byggmöten 2019 Forum In the works Airfix 1/72 Phantom FG.1

Detta ämne innehåller 3 svar, har 2 deltagare, och uppdaterades senast av Fredrik Almlöf Fredrik Almlöf 1 vecka, 2 dagar sedan.

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #346
  Fredrik Almlöf
  Fredrik Almlöf
  Deltagare

  Fel, åtgärdar det imorgon...

  [edit] och nu är det morgon...

  Jag hade visst lagt bilderna på fel ställe, så det blev lite svårt att lägga in rätt länkar. Nu är det åtgärdat och här kommer mitt bidrag till utmaningen: McDonnell Douglas Phantom FG.1. Jag vet att jag byggde en Phantom 1986 eller så, men sedan dess har det bara varit något enstaka amerikanskt flygplan överhuvudtaget.

  Lådans lock...

  Snyggt innehåll i lådan, Airfix är definitivt på väg åt rätt håll med intressanta och roliga förebilder och bra gjutningar (eller i alla fall bättre än tidigare).

  Det blir troligen någon av dessa tre individer... oklart än exakt vilken.

  Lite delar förberedda för målning.

  Mvh F

  #358
  Fredrik Almlöf
  Fredrik Almlöf
  Deltagare

  Jag har hunnit lite längre och håller fast vid att det är en väldigt bra modell, men samtidigt har jag upptäckt att det finns några luriga glipor.

  Jag funderar över om jag ska bestycka modellen eller inte. Lite bildgoogling gav att flottans fantomer i alla fall ofta stod parkerade med extratankar monterade. Som så ofta blev det en skarv vid limningen av extratankarna och jag tycker inte att jag brukar lyckas något bra med att spackla bort dessa skarvar. Någon gång har jag försökt med flytande gjutstam, men det har inte heller blivit perfekt. Den här gången testade jag att limma längder av varmdragen gjutstam istället.

  Och samma metod på nosen... Bra resultat tycker jag. Det behövs lite mer polering, men skarven är helt väck... tror jag.

  Delar... Man måste måla luftintagen både vita och EDSG innan montering eller i alla fall vita. EDSG kan kanske målas när allt sitter på plats, men jag ville inte upptäcka att det inte gick vid ett senare tillfälle.

  Cockpit installerad. Det finns säkert en hel hög eftermarknadsdelar, som katapultstolar, men det som finns med i byggsatsen får duga.

  Typisk Phantomfigur framträder allt tydligare.

  Och så var det de där gliporna. Det ser ut att bli lite som måste åtgärdas runt luftintagen. Mer plasttråd to the rescue?!

  Mvh F

  #359
  Per Knutsson
  Per Knutsson
  Deltagare

  Ja.. Vad säger man. Jo, man säger HASEGAWA! TAMIYA! EDUARD!

  I övrigt är ju Phantom Fighter Ground Attack ett trevligt plan 🙂

  #360
  Fredrik Almlöf
  Fredrik Almlöf
  Deltagare

  Jorå, men Eduard har ju inte den här och jag är faktiskt inte så supernöjd med Tamiya och Hasegawa (fast det är länge sedan jag byggde någon). Det kan förstås också vara så att jag har så höga förväntningar på T och H att jag blir mer missnöjd trots att det är mindre problem?!

  I alla fall är Phantom FG absolut ett trevligt plan, trots sitt amerikanska ursprung, och det kan hända att fotona på gliporna är lite missvisande. Med lim och tvingar blev de mindre och snart kommer bilder på fortsättningen... bara lite mycket jobb just nu! /F

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)

Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

© 2019 IPMS Uppsala. Alla rättigheter förbehållna.
Designed in: Oxygen on WordPress