Byggmöten 2020 Forum In the works The last of the greatest...

Visar 7 inlägg - 1 till 7 (av 7 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #524
  Ragnar HedlundRagnar Hedlund
  Deltagare

  Eftersom nån sa att temat för nästa års 08 Open är Korea bestämde jag mig, innan jag riktigt tänkt över saken, att dra igång ett projekt jag länge sett fram emot med skräckblandad förtjusning, nämligen detta:

  IMG-3330

  Nån sa att man måste ha byggt en Ventura-Spit någon gång och jag har redan konstaterat att det är en helt unik upplevelse...första intrycket är att det är något av det hemskaste jag någonsin sett - gjutstammar grova som trädgrenar och liksom blodådror av plast på de större delarna:

  IMG-3313

  Men sådant fruktar vi inte! Och plasten låter sig både limmas och filas. Så det här får nog bli ett "söndagsprojekt" som jag sitter och skrapar på vid byggmötena...regelbunda och rejäla pauser mellan byggtillfällena behövs nog om jag inte ska bli helt vansinnig!

  IMG-3314

  Man kan ju alltid börja med att rensa upp delar och förse dem med tappar, så det går att få ihop dem.

  IMG-3312
  IMG-3326

  En kabininredning från en Spit XIV från Academy recyclas. Lägg märke till hur mycket plast som är bortslipad på insidan.
  (Vänta nu, var det inte just en Spit XIV från Academy han byggde häromåret...? Ehh, jo. Jag bestämde i slutändan att delarna var bättre än helheten och att de nog skulle återanvändas...:-D)

  IMG-3329

  Någonstans här börjar jag inse varför Ventura är lite kultförklarade...gömd bland den där hiskliga plastdelarna finns det en fantastisk modell. Vilken formkänsla, otroligt skarpa kanter och gravyrer. Har man bara en hög reservdelar så kan det kanske bli nåt...

  IMG-3328

  Å här har vi redan fått ihop flygkroppen! Genast mycket färre delar att hålla reda på. Det kan fortfarande gå hur som helst men på det hela taget har Seafire-bygget börjat långt bättre än väntat!

  #525
  Fredrik AlmlöfFredrik Almlöf
  Deltagare

  Troligen så långt från shake 'n bake som man kan komma! Frågan är om det inte är mer scratchbygge än modellbygge?! Jag tycker att det ungefär verkar vara som att tälja fram en Spitfire ur ett vedträ av plast!!! Men var och får väl bli salig på sin fason. 😊
  Mvh Fredrik

  #528
  Ola MöllerOla Möller
  Deltagare

  Oahh... Såg denna post igårkväll och hade mardrömmar inatt från min upplevelse av en Ventura PR.XIX i början av 90-talet. Den var inte snäll...

  #529
  Ola MöllerOla Möller
  Deltagare

  Men lycka till!!! Du är den rätte att göra denna byggsats rätta!
  🙂 😉

  #801
  Ragnar HedlundRagnar Hedlund
  Deltagare

  Jaha, någon kanske undrar hur det gått med detta mardrömsprojekt...? Jotack, det har blivit lite gjort under vintern (i brist på vettig vintersport...).
  IMG-3944
  Insidorna av vingarna var ingen vacker syn. Gjutådror gick rakt igenom hjulhusen. Strunta i det och aldrig någonsin vända på modellen? Icke! Tålamodskrävande att karva bort, men värt det.
  IMG-3945
  Här har hjulhusen fått lite sidoväggar.
  Och titta, plötsligt har det blivit en modell! En del slipning, framför allt runt motorkåpan, men inte så väldigt mycket mer än vad jag är van vid. Men vänta, borde det inte finnas fyra automatkanoner...? Jodå, de finns med, grova som telefonstolpar. Nästa projekt blir att såga fram lite såna smådelar ur plasten.
  IMG-3971
  IMG-3972
  IMG-3973
  IMG-3974
  IMG-3975
  IMG-3976

  #804
  Fredrik AlmlöfFredrik Almlöf
  Deltagare

  Klart imponerande att det blir något av det där! Det ser ju ut som något som odlats fram snarare än gjutits!! Kämpa på!
  /Fredrik

  #805
  Per KnutssonPer Knutsson
  Keymaster

  Ja, undrar lite hur formarna såg ut...

Visar 7 inlägg - 1 till 7 (av 7 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.
© 2019 IPMS Uppsala. Alla rättigheter förbehållna.
Designed in: Oxygen on WordPress