Forumsvar skapade

Visar 15 inlägg - 1 till 15 (av 27 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • som svar på: Eduard 1/48 Albatros D.III/D.V #728
  Ola MöllerOla Möller
  Deltagare

  Otroligt fint och fantastiskt arbete Fredrik!

  som svar på: Delta Dagger #539
  Ola MöllerOla Möller
  Deltagare

  Jättesnygg! Jag gillar färgen, den ser mycket verklighetstrogen och vädrad ut. Dessutom förstår jag inte riktigt, Du har byggt ett antal snygga flygplan och så säger Du att Du INTE är flygplansbyggare? Vad är det då Du byggt???

  som svar på: The last of the greatest... #529
  Ola MöllerOla Möller
  Deltagare

  Men lycka till!!! Du är den rätte att göra denna byggsats rätta!
  🙂 😉

  som svar på: The last of the greatest... #528
  Ola MöllerOla Möller
  Deltagare

  Oahh... Såg denna post igårkväll och hade mardrömmar inatt från min upplevelse av en Ventura PR.XIX i början av 90-talet. Den var inte snäll...

  som svar på: Ett kontor för två... #527
  Ola MöllerOla Möller
  Deltagare

  Mja, svårt att se men instrumentpanelen ser inte helt hypermodern ut även om sidopanelerna (om än lika) ser lite modernare ut. Ser heller inte ut att vara stolar med krut i så något från US Army 60-70 tal?

  som svar på: Eduard 1/48 Albatros D.III/D.V #526
  Ola MöllerOla Möller
  Deltagare

  Jo, man måste ha tålamod. Dock är det ju en härlig känsla när man målat färdigt och plockar bort maskeringen och - voila! - man ser resultatet efter alla timmar av slit och svord-ar. Sedan kommer verkligheten ikapp och man ser färgkrypningarna under tejpen, flagor av färg som lossnat och följt med tejpen o.s.v. men det fixar man lätt – eller hur?!
  Håller själv på med lövhögskamouflaget på en SK 37 från Söderhamn. Använder mig av Maestro Models förskurna masker men vilket pussel!!! Blir ett ganska unikt lövhögsschema jämfört med mallen...
  🙂

  som svar på: M1114 up-armored HA tactical vehicle #503
  Ola MöllerOla Möller
  Deltagare

  Jamen, det blev ju riktigt bra - cool!

  som svar på: M1114 up-armored HA tactical vehicle #477
  Ola MöllerOla Möller
  Deltagare

  Meh! Bara monteringen kvar ju och så en massa damm-vädring så är den ju klar. 😉

  som svar på: F 105D Thundercrash...? #475
  Ola MöllerOla Möller
  Deltagare

  Definitivt försöka igen, F-105 är en så’n läcker maskin dessutom. När jag byggde min Airfix Stirling bombare hade jag en liknande traumatiserande upplevelse. Flygkroppen var klarspacklad, slipad och polerad och inte ens en fog skugga fanns att finna. Vacuumhuvarna var på plats och dessutom utan bucklor eller fingeravtryck. Ska plocka ut modellen ur överskåpet på garderoben och flygkroppen ger sig av ut på en alldeles egen flygtur... eller ”to infinity and beyond”. Dj-r vad livet stod stilla i några sekunder. Men, bara bita ihop och så småningom blev det riktigt bra.
  Så, jag har varit där och känner med Dig men jag instämmer med Janne – ge inte upp.

  • Det här svaret redigerades för 6 månader sedan av Ola MöllerOla Möller.
  som svar på: Mustang! #449
  Ola MöllerOla Möller
  Deltagare

  Tack igen alla för alla vänliga kommentarer!

  Janne, har nyligen avslutat en Airfix Mustang I nämnda skala, använde Tamiya-Mustangen lite som ”ritning” för allt scratch-bygge som har gått in i Airfix-diton. Bifogar en dålig mobil bild av Airfix:en. Ska försöka ta lite bättre kort och lägga upp i egen tråd. Kanske ska förklara tejpen på bilden som täcker de 2 elledningarna då Mussen har motor, lampor, ljud etc.

  Ola

  • Det här svaret redigerades för 6 månader, 2 veckor sedan av Ola MöllerOla Möller.
  som svar på: Eduard 1/72 MiG 15-Bis #403
  Ola MöllerOla Möller
  Deltagare

  Jättespännande! Ska bli kul att se resultatet när Du plockar av maskerna – lite som att öppna julklappar – förväntan är stor! En kort fråga dock; Det ser ut som planet har ”kill markings”, 4 stjärnor vid sidan av cockpit. Vanligtvis har kill markings-stjärnor en spets rakt upp men här verkar masken sitta så att spetsen pekar rakt ner, stämmer detta?

  som svar på: Mustang! #402
  Ola MöllerOla Möller
  Deltagare

  Tack igen Fredrik! Min egentillverkade grova kopia är sporrhjulet och själva däcket på sporrhjulet, se speciellt näst sista bilden. Håller med om att maskerna faktiskt slår dekaler i alla lägen, möjligen undantaget väldigt små dekaler med mycket detaljer.

  som svar på: Mustang! #395
  Ola MöllerOla Möller
  Deltagare

  Tack för de värmande orden! 🙂
  Jo en del av maskerna användes men tyvärr var jag lite lat och tog dekalerna till de svåraste delarna (t.ex. namnet Shawnee princess). Får väl se hur maskinerna överlever hemtransporten så småningom, tidigare erfarenheter är inte helt positiva...
  Tamiyas Mustanger är fina, de i 1/48 fungerar mycket bra men den 1/32 är ett riktigt underverk, har aldrig byggt något så... perfekt! Jag måste säga att till och med Eduards etsade instrumentbräda är sämre än byggsatsens egen. Vid byggandet tappade jag förresten bort en del som ersattes av en grov egentillverkad kopia, kan någon se vilken del det var?

  Med vänlig hälsning Ola

  • Det här svaret redigerades för 8 månader, 3 veckor sedan av Ola MöllerOla Möller.
  som svar på: Blackbird singing in the dead of night... #394
  Ola MöllerOla Möller
  Deltagare

  Du har fått den riktigt snygg, Ragnar! Jag gillar hur Du fått liv i den svarta/mörkt mörkgråa färgen, själv tycker jag det är riktigt roligt med maskiner i svart, det ger en verkligen möjlighet att få fram nyanser.

  Tack också för tipset förresten för flygplansmuseet här utanför Rom, Museo Storico dell'Aeronautica Militare. Var på besök där nyligen och blev faktiskt riktigt imponerad på hur bra museet var!

  Med vänlig hälsning Ola

  som svar på: Bogserbil 959 #377
  Ola MöllerOla Möller
  Deltagare

  Jo, mycke'riktigt, det är en gammal monogram B-17G på gång. Tänkte först den skulle bli en metallren men dessa &*%%&(*$@ panellinjer... det blir sålunda en olive drab, light grey kärra, punkt slut!

Visar 15 inlägg - 1 till 15 (av 27 totalt)
© 2019 IPMS Uppsala. Alla rättigheter förbehållna.
Designed in: Oxygen on WordPress