Nu är utmaningen avgjord

På byggmötet den 5/1 (2020) var det dags att utse vinnarna i 2019 års byggutmaning. Detta år kunde man ta både en 1:a, 2:a och 3:dje plats. Priserna bestod av, förutom vandringspokalen för förstaplaceringen, ett par modeller till vinnaren av 1:a platsen och ett antal Weathering tidningar för 2:a och 3:dje platsen.

Årets tema som beslutats av förra årets vinnare, Anders Edblad, var "USA 1950 - 2000" vilket betydde att förlagan till det man byggde fick inte ha tillverkats före 1950 eller efter år 2000. Uppslutningen var god och vi hade inte mindre en 19 bidrag. Övervägande delen var olika flygplan men det fanns också fordon, månlandare, raketer och mest udda kanske var en motor. Kul att se lite spridning.

Alla närvarande på byggmötet fick rösta på tre modeller, ett första-, ett andra- och ett tredjehandsval. Efter röstningen räknade utmaningsledaren, Anders Edblad, ihop poängen och vi fick ett resultat:

1:a plats

Denna togs hem av Johan Hammar med en Grumman F-14A Tomcat. Modellen är från Tamiya i skala 1/48 (övriga fordon och figurer är ett hopplock från olika modellsatser).  

Modellen föreställer en Tomcat på en flygplanshiss på USS Enterprise som görs redo för start.

2:a plats

Denna togs hem av Fredrik Almlöf med en McDonnell Douglas FG.1 Phantom II. Modellen är från Airfix i skala 1/72.

Modellen föreställer en Phantom stationerad på HMS Ark Royal och den är bygg "out of the box" (d.v.s. utan eftermarknads detaljer). 

3:e plats

Denna delades mellan två deltagare.

Den ena var Ragnar Hedlund med en Lockheed SR-71 Black Bird (till vänster). Modellen är från Italeri i skala 1/72.

Modellen föreställer ett spionplan som flög över Sverige mot Ryssen. I baksitsen ligger en karta över Östersjön (i skala 1/72).

Den andra var Thorbjörn Malm med en McDonnell Douglas F/A-18 Hornet (till höger). Modellen är från Kinetic i skala 1/48.

Modellen föreställer en "Agressor" som spelade rollen som motståndare vid Amerikanska flygskolan Top Gun.

Bildgalleri

© 2019 IPMS Uppsala. Alla rättigheter förbehållna.
Designed in: Oxygen on WordPress