2020 års byggutmaning

På byggmötet den 7/11 (2021) var det äntligen dags att utse vinnarna i 2020 års byggutmaning. P.g.a. pandemi så kunde vi inte ha finalen i januari som brukligt utan tvingades att vänta i tio månader tills vi kunde ha ett byggmöte på riktigt igen. Uppslutningen var god och många glada miner sågs på mötet. Inte mindre än 31 bidrag deltog i utmaningen. 

2020 års tema som beslutats av 2019 års vinnare, Johan Hammar, var "Kalla kriget i Europa" vilket betydde att förlagan till det man byggde måste ha förekommit under Kalla kriget och tjänstgjort i Europa. Trots utlovat extra pris till den som byggde den mest udda modellen så var den övervägande majoriteten av bidragen flygplan. 

Alla närvarande på byggmötet fick rösta på tre modeller, ett första- (3 poäng), ett andra- (2 poäng) och ett tredjehandsval (1 poäng). Efter röstningen räknades poängen ihop och vi fick ett resultat:

 

Vinnaren F-84 Thunderjet

1:a plats

Denna togs hem av Anders Edblad med en F-84 Thunderjet i det Grekiska flygvapnets färger. Modellen är i skala 1/32.

Anders Edblad

2:a plats

Denna togs också hem av Anders Edblad med en Trabant. Modellen är från Revell i skala 1/24.

Kul att se en modell som icke föreställer ett flygplan inta 2:a platsen!
Mig-21PF

3:dje plats

Denna togs hem av Johan Hammar med en med en Mig-21PF i Östtyska flygvapnets färger. Modellen är från Eduard i skala 1/48.

Eftersom man endast kan vinna ett pris och Anders tog hem 1:a och 2:a placeringen så fick Johan 2:apriset.
Mig-19Meteor

4:e plats

Eftersom Anders tog hem 1:a och 2:a plats så utsågs även 4:e platsvinnare. Och det bar sig inte bättre än att denna delades av inte mindre än tre bidrag. 

Två byggda av Torbjörn Malm, en Mig-19 i Tjeckoslovakiska flygvapnets färger samt en Meteor i Brittiska flygvapnets färger båda i skala 1:48.

Den tredje var byggd av Ragnar Hedlund och var en Mig-25 i Sovjetiska flygvapnets färger.

Ragnar och Torbjörn fick således dela på 3:djepriset.
Mig-25

Bildgalleri

© 2019 IPMS Uppsala. Alla rättigheter förbehållna.
Designed in: Oxygen on WordPress