2020 års byggutmaning har temat Kalla kriget i Europa. Alla är välkomna att bidra och utmaningen kommer att avgöras på första byggmötet 2021 den 3/1 då man tar med sig sitt/sina alster och alla får rösta på sina favoriter. 

Temat innebär att det man bygger skall ha anknytning till kalla kriget och varit aktivt i Europa någon gång under perioden 1946-1989. Vad man bygger står dig fritt, det kan vara ett flygplan, en stridvagn, en luftballong, en bit av muren eller vad som helst, så länge du kan påvisa anknytningen. Skala etc. väljer du själv. Skala 1:1 undanbedes dock av utrymmesskäl. 

Detta år så kommer vi att dela ut ett hederspris (utom den vanliga utmaningen) till någon som valt ett annorlunda objekt för sin modell. Om man eftersträvar detta hederspris så är tipset att välja något annat än t.ex. ett flygplan.

Bygg på och lycka till!

Detta gäller:

  • Det du bygger ska ha anknytning till Kalla kriget i Europa 1946-1989 (till Europa räknar vi även Nordsjön, Atlandkusten, Medelhavet, Svarta havet och Östersjön märk väl).
  • Det finns inga begränsningar på vad du bygger så länge du kan påvisa anknytningen ovan
  • Du väljer skala själv
  • Det finns inga begränsningar på hur många bidrag du får ställa upp med (så läng de inte utgör mer än hälften av inlämnade bidrag ;-) )
  • Det kommer att utdelas ett 1:a, ett 2:a och ett 3:dje pris. Man kan bara vinna ett pris, d.v.s vinner man 1:a pris och även 2:a pris så går 2:a priset till 3:an etc.
  • Det kommer att delas ut ett hederspris till någon som valt ett annorlunda objekt för utmaningen. Dock får man inte vunnit något av ovan priser för samma objekt. Detta utdelas av förra årets förstaprisvinnare, enväldigt.
© 2019 IPMS Uppsala. Alla rättigheter förbehållna.
Designed in: Oxygen on WordPress