2023 års byggutmaning

Söndagen den 7/1 (2023) avgjordes Byggytmaningen 2023 - Det glada 60-talet. Vi hade ett välbesökt byggmöte och där några ställde ut sina bidrag till förra årets byggutmaning.

Alla närvarande på byggmötet fick rösta på tre modeller, ett första- (3 poäng), ett andra- (2 poäng) och ett tredjehandsval (1 poäng). Efter röstningen räknades poängen ihop och flest poäng vinner. Prisutdelare var förra årets vinnare, Viveca Westrin. Här är årets resultat:

 

1:a plats

Vann i år gjorde Johan Hammar med ett diorama föreställande ett gäng tjejer på väg till den första Woodstockfestivalen 1969 i skala 1/16. Vandringspokalen lämnades över av förra årets vinnare, och till lika vinnaren av andraplatsen, Viveca Westrin

2:a plats

Denna togs hem av Viveca Westrin med en tablå försetällande Enköpings tågé - Farmorsresan 1967. I skala H0

3:dje plats

Denna delades av två bidrag med lika många poäng.

Det ena var byggt av Anders Edblad och föreställde en VW "Samba" i skala 1/24.

Det andra var byggt av Thomas Petersson och föreställde en Kustbevaknings kutter, USCG CAPE Gull, kalla krigat, utrustad för U-båtsjakt på grundare vatten. Verksam 1959-1985. I skala 1/80.

Bildgalleri

Finalen bjöd dessutom på en rad andra fina bidrag med allt ifrån en stor Apolloraket till små djur I fablernas värld. Här är bilder från utmaningen:

© 2019 IPMS Uppsala. Alla rättigheter förbehållna.
Designed in: Oxygen on WordPress