Bygghelg på Flygvapenmuseum

Den 4-5 maj arrangerade IPMS Östergötland på Flygvapenmuseum i Linköping. Några av oss åkte dit redan på fredagen och mötte tillresta modellbyggare på närmaste hotellet kvällen innan.

När vi kom till muséet på lördagen möttes vi av R2D2 som åkte omkring och pep. En mycket naturtrogen modell i skala 1:1.


Beep-bee-bee-boop-bee-doo-weep

En stor sal fanns till vårt förfogande och det var bra för man hade deltagarrekord det här året. Helgen ägnades åt mycket limmande, spacklande, filande och målande. IPMS Östergötland hade också ordnat en två timmars fotograferingsstund i muséets flygplansförråd där man förvarar sådant som inte ställs ut för tillfället. Utöver detta fick vi också gå omkring på muséet ett par timmar innan öppningsdags på söndagen med all städbelysning på. Så för de som ville få bra bilder på riktiga flygplan var det en fest.

På lördagskvällen ordnade man smörgåstårta för de som ville i en lokal en kort promenad därifrån. Där kunde man också sälja obyggda modeller ur sina gömmor. Vi var några som gick därifrån några hundralappar fattigare men också några modeller rikare.

Åter till nyheter
© 2019 IPMS Uppsala. Alla rättigheter förbehållna.
Designed in: Oxygen on WordPress