Byggmöten 2020 Forum In the works Eduard 1/48 Fokker E.II/E.III

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #1237
  Fredrik AlmlöfFredrik Almlöf
  Deltagare

  Det finns ytterligare ett pågående bygge och eftersom att jag blev ganska nöjd med min Brisfit, håller jag mig till Eduard och 1/48-skala ett tag till.

  Det blir dock bara en uppsättning vingar den här gången. Fast med riggningen av vingar och landningsställ lär det knappast bli ett simpelt bygge.

  Flygkroppens ramverk ska förstärkas med vajrar, men det finns inga öglor från början så dessa får tillverkas och installeras.

  Sedan primer på alla smådelar som inte kan limmas ihop och målas senare.

  De där vajrarna i ramverket ska också ha vantskruvar och jag tänkte först använda små sådana från Gaspatch, men de var inte små nog! Därför blev det något som kan tas för en vantskruv när den väl är instoppad på plats - blobbar av vitlim.

  En motor, lite plywood och allt på väg in i flygkroppen. Jag våndas lite över att stänga kroppen, det ser ut att bli lite ojämnt mellan halvorna. Jag kan se spackel i min framtid...  /FAf

  #1238
  Ragnar HedlundRagnar Hedlund
  Deltagare

  Å så säger dom att jag tar mig an ambitiösa projekt...;-) Gillar nästan det där vitlimmet bättre än om du verkligen hade kunnat trixa dit vantskruvar - modellbygge handlar ju om att lura ögat!

  #1249
  Jan GaudeJan Gaude
  Deltagare

  Som sagt! Stum av beundran... 🙂

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.
© 2019 IPMS Uppsala. Alla rättigheter förbehållna.
Designed in: Oxygen on WordPress