Byggmöten 2023 Forum In the works FW 200 C-5/FK från Revell

Visar 15 inlägg - 1 till 15 (av 22 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #1431
  Ragnar HedlundRagnar Hedlund
  Deltagare

  Tänkte mig att det var dags att bygga nåt större, och av alla kartonger som ligger i källaren så var det här en av de mest skrymmande. Det var med viss bävan jag kånkade upp den.

  IMG-6313

  #1432
  Ragnar HedlundRagnar Hedlund
  Deltagare

  Smådelar i massor! Det kommer att gå åt en del RLM 02...
  IMG-6232

  #1433
  Ragnar HedlundRagnar Hedlund
  Deltagare

  Stora plastsjok...
  IMG-6233
  ...med ganska grova strukturer som dock ser riktigt bra ut efter lite oljeslask och torrborstning.
  IMG-6234
  IMG-6235
  Den verkar riktigt trevligt inredd, den där kondoren. Längst framme har vi TV-rummet med en mysig läshörna bakom...
  IMG-6236
  IMG-6237
  ...och ett ombonat radiorum med en till skön fåtölj (spara detta till nåt annat projekt, INGENTING kommer att synas).
  IMG-6238
  Längst bak har vi så en lounge med en bardisk och två pallar samt en bubbelpool.
  IMG-6239

  #1434
  Ragnar HedlundRagnar Hedlund
  Deltagare

  Mer bygge! Kondoren har LÅNGA vingar och här syns det att modellen inte är helt ny ändå, istället för de här genomgående vingbalkarna som nästan är obligatoriska idag så har den vanliga tappar i flygkroppssidorna. De är stabila och kommer nog att hålla, men jag tänkte att det ändå kan bli rätt mycket påfrestning på på flygkroppen, spec limfogen ovanför vingarna. Så jag satte i två extra spant.
  IMG-6240
  Puffrorna är väldigt väldetaljerade, mycket bättre än den där vattenpistolen i Airfix-Stukan. Den här kudden på undersidan gissade jag är en behållare för tomhylsor så jag målade den i nåt slags säckfärg (mycket lite av detta syns om man sätter i fönsterrutorna).
  IMG-6247
  Kanontornen är gjorda som pluggar som man ska kunna sätta i efter att ha fått ihop flygkroppen och det är ju omtänksamt. Jag litade dock inte riktigt på att det kommer att gå så de fick komma på plats i samband med att jag satte ihop allt annat. Att limma ihop flygkropp och sedan vingar var det svåraste hittills, känns som att delarna helt enkelt är för stora, och fogarna för många, för att man ska hinna pensla på etylacetat och sen smälla ihop dem. Skulle behöva nåt mer långsamtorkande...
  IMG-6248
  IMG-6249

  #1435
  Ragnar HedlundRagnar Hedlund
  Deltagare

  Här är allt ihopsatt! Passformen är imponerande bra, vilket iofs inte hindrade mig från att spendera x antal timmar med att spackla och finslipa, även efter primer och målning...
  IMG-6268
  IMG-6269
  IMG-6270
  Gondolen målad och på plats. Har svårt att bestämma mig för om bombluckorna ska vara öppna eller inte, det finns en hel del fina detaljer där som vore synd att stänga inne.
  IMG-6267
  IMG-6273
  IMG-6279

  #1436
  Ragnar HedlundRagnar Hedlund
  Deltagare

  Kabinrutan har snudd på perfekt passform, bara att dutta på lite vitlim och släppa på plats. Eller ja, i princip...
  IMG-6277
  IMG-6278
  Rutor maskade och allt primat i vårsolen på balkongen, innan snögloppet...jag gillar verkligen kondorens linjer. Till skillnad från Messerschmitts ganska fula Schwalbe ser den här faktiskt lite ut som en fågel.
  IMG-6280
  I nästa avsnitt: olika nyanser av grågrönt.

  #1437
  Fredrik AlmlöfFredrik Almlöf
  Deltagare

  Bra jobbat Ragnar! Nu är det ju ganska snabbt jobbat i verkligheten också, men om man läser alla inläggen på en gång och inte allt eftersom så verkar det nästan orimligt snabbt byggt! Bra att du hann grunda innan "vinterns" återkomst! Ser fram mot grågrönt.
  /F

  #1444
  Ragnar HedlundRagnar Hedlund
  Deltagare

  Ja, om det vore så väl att alla inlägg är gjorda "live"...i själva verket började jag veckan innan påsk! Det tog mycket tid med alla smådelar...men det innebär också att bilder på grågrönt splinterkammo kommer ganska snart!

  #1458
  Ragnar HedlundRagnar Hedlund
  Deltagare

  Åkej, lite målningsbilder dårå. Först lite förskuggning, med flit ganska slarvigt:
  IMG-6291
  IMG-6292
  Ärligt talat gör jag det här mest som sprutträning, ganska lite kommer ju att synas. Men det ger kanske en viss känsla?

  Sen är det i alla fall bara att maska och måla, maska och måla igen. Färgerna är från ett Vallejo-set. Deras RLM 76 är i mitt tycke för mörk, mer som jag tänker mig RLM 65, så den är blandad med typ 40% vitt. Deras RLM 82 och 83 ligger extremt nära varandra, vilket jag tror de gjorde i verkligheten också - på bild ser FW 200 ofta ut att vara monokroma och jag utgår att alla målades i samma standardkamo. Jag borde så här i efterhand sett kanske ha lättat upp den ljusare nyansen något, nu blandade jag lite svart i den mörkare i stället för att få till lite mer kontrast. Känns som att det lyckades hyfsat.

  IMG-6302

  Det kan vara att modellerna helt ändrar karaktär när man målar dem, fångar ljuset annorlunda, det kan vara att man skärper blicken under arbetets gång. Eller så är jag bara kass. I den bästa av världar borde jag förstås göra alla slipjobb innan jag börjar måla, så att jag sen kan måla allt ordentligt vid ett tillfälle. I det här fallet bestämde jag, när jag målat undersidan, att jag nog ville jobba lite mer på fogen mellan gondol och flygkropp. Och när allt var klart bestämde jag mig för att spackla och slipa vingfogarna som jag dittills låtit vara. Med ännu mera maskning och tilläggsmålning som följd. Men till slut ser det ändå rätt OK ut.

  IMG-6340
  IMG-6341
  IMG-6342
  IMG-6343

  Klarlack och dekaler på. Det blev några såna där små gula bensintrianglar över, jag placerade ut dem på vingarna där jag tyckte de såg trovärdiga ut.
  IMG-6395
  IMG-6396
  Nästa steg är oljeslask och att försöka bestämma vilken halvmatta lack jag ska täcka det med - har inte bestämt mig, Tamiyas tycker jag är för blank, Humbrols ger "rätt" utseende i mitt tycke men täpper igen sprutan något rent bedrövligt. Något annat jag ska testa?

  #1459
  Fredrik AlmlöfFredrik Almlöf
  Deltagare

  Snyggt tycker jag. Min nya slutlack är Mr. Paint, halvblank eller halvmatt. Jag har inte full kontroll över den än, men den är bra och mycket lättsprutad.

  /F

  #1460
  Ola MöllerOla Möller
  Deltagare

  Min favvo är fortfarande Xtracolour från Hannants, ger bra effekt både halvmatt som matt och enkel att hantera.

  #1464
  Ragnar HedlundRagnar Hedlund
  Deltagare

  Efter lite experimenterande bestämde jag mig för en blandning av tre delar Humbrols halvmatta (så hårt rörd att den närmast hade karaktär av äggtoddy, den elektriska färgblandningsmojängen har förändrat mitt liv) och en del av Tamiyas helmatta lack. Tycker det föll väl ut.

  IMG-6413
  IMG-6414

  #1465
  Ragnar HedlundRagnar Hedlund
  Deltagare

  Lite oljeslask i olika nyanser - en mellangrå för panellinjer på undersidan, en mörkt gråbrunsvart till roder, luckor mm och alla panellinjer på ovansidan, samt en blåbrunsvartgrå runt motorerna. Nu börjar det hända grejer.

  IMG-6415
  IMG-6416

  #1466
  Ragnar HedlundRagnar Hedlund
  Deltagare

  Lite smådelar då. Det finns typ en miljon av dem. De flesta ser imponerande bra ut. Som hjulen.
  IMG-6316
  Bitvis rätt mycket jobb att såga ut allt från de ganska grova gjutstammarna. Antennerna borde man egentligen byta ut mot nåt mindre klumpigt men så långt tror jag ärligt talat inte ambitionsnivån kommer att sträcka sig.
  IMG-6317
  Landställen är sanslöst komplicerade - de här byggena består av fyra delar, och då är det tre delar till sen.
  IMG-6318
  Delar till landställ, motorer, kanontorn mm samlade på hög.
  IMG-6319
  De väldigt snygga Hs 293-missilerna.
  IMG-6320

  #1467
  Ragnar HedlundRagnar Hedlund
  Deltagare

  Motorerna får lite färg och vi stöter på det enda riktiga problemet så här långt: hålen för propelleraxlarna är inte bara grova som telefonstolpar, de sitter åt h-e snett också. Inte helt enkelt att korrigera.
  IMG-6402

Visar 15 inlägg - 1 till 15 (av 22 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.
© 2019 IPMS Uppsala. Alla rättigheter förbehållna.
Designed in: Oxygen on WordPress